Sirup borovih iglica

Sirup borovih iglica je proizvod koji nastaje miješanjem borovih iglica u medu. Koristi se za jačanje imuniteta, brži oporavak nakon bolesti, vraća snagu, pomaže kod svake vrste kašlja (bronhitisa, astme, obične prehlade).

Naš sirup pravimo s ukusnim cvjetnim medom. Dakle cvjetni med + borove iglice. Bez šećera, bez dodataka. To je to!

Borove iglice sadrže aktivne sastojke koji potiču iskašljavanje i izbacivanje sekreta iz dišnih puteva čime pospješuju liječenje upale grla i bronhitisa, a mogu pomoći i u ublažavanju simptoma astme.

Istovremeno, antiseptičko djelovanje eteričnih ulja iz borovih iglica uništava patogene bakterije sprječavajući širenje infekcije dišnih puteva.

Preporučeni način primjene:

  • Djeca od 2-5 godina – 1 čajna žličica 3 x dnevno
  • Djeca od 5 godina i odrasli – 1 jušna žlica 3 x dnevno

Sirup se uzima izravno u usta, bez tekućine ili hrane. Nakon uzimanja nemojte ništa piti ni jesti 15 minuta da se djelotvorne tvari iz sirupa ne bi uklonile sa sluznice grla i usta.

Način čuvanja: Čuvati na suhom i tamnom mjestu. Van dohvata sunčeve svjetlosti i izvora topline, a nakon otvaranja u hladnjaku.

Sirup je napravljen od mladih izdanaka borovih iglica i cvjetnog meda.

Napomena:

Sirup borovih iglica se ne preporučuje djeci mlađoj od 2 godine. Za dodatno i stručno mišljenje svakako savjetujemo konzultiranje s pedijatrom prije upotrebe.