Ljekoviti pripravci

Ovi pripravci se temelje na djelotvornosti propolisa i njegovoj višestrukoj primjeni u liječenju.

MAST OD PROPOLISA – Proizvod nastao sasvim slučajno u pokušaju da djelotvornost propolisa pretvorimo u kremasti oblik za vanjsku primjenu. Krema se radi od pčelinjih proizvoda uz dodatak maslinovog ulja i lanolina.
Koristi se za pomoć kod herpesa, nekih vrsta gljivica, opeklina, rana koje teško zacjeljuju. Djelotvorna je kod hemeroida, a djelomično pomaže i kod psorijaze. Psorijazu ne može izliječiti, ali je kod mnogih oboljelih znatno smanjena i omekšana površina kože zahvaćena ovom bolesti. Također pomaže kod problema sa sinusima, upaljenih vena, upale zubnog mesa i desni-

ALKOHOLNA OTOPINA PROPOLISA – Sakupljeni propolis se otapa u etilnom alkoholu, podvrgava filtriranju, laboratorijskoj analizi koja utvrđuje postotak suhe tvari. Takav propolis se nakon toga pakira u  tamne staklene ili plastične bočice. Količina suhe tvari u propolisu varira i ovisi o količini upotrijebljenog propolisa. Naš propolis koji trenutačno prodajemo sadrži 25,6 % suhe tvari, što znači da ga se može koristiti manje, a da efekt bude isti, u odnosu na propolis od 15 ili čak 10 %, kakav se zna naći na tržištu.
Otopina propolisa se koristi za unutarnju i vanjsku primjenu. Najčešće se koristi nakapan u žličicu šećera i otopljen u ustima. Na ovaj način se djelotvorno štiti grlo od infekcija, a učinak propolisa se prenosi i na cjelokupan probavni sustav. U kombinaciji s ostalim pčelinjim proizvodima neizostavno je sredstvo u jačanju organizma kod bolesnih, ali i zdravih osoba.